Om Farmphoto

Djur, familj, bröllop, lantbruk, reportage...

Jag heter Therese Eriksson och driver fotoföretaget Farmphoto. Mitt stora intresse för djur, natur och lantbruk har lett mig till dagens verksamhet. Utöver fotograferandet arbetar jag som ladugårdsförman på en ekologisk mjölkgård med 200 kor.

Mitt intresse för fotografering började egentligen på allvar 2007, då jag fick en systemkamera av mina föräldrar. Kameran följde mig överallt i Järna med omnejd, där jag bodde då. Jag fotade min hund ur alla upptänkliga perspektiv – liksom korna som jag jobbade med. Min fascination för naturen och det lantliga försökte jag fånga i oräkneliga, jordnära bilder. En kompis såg mina alster och undrade om jag ville vara med på hennes julmarknad. Kul att testa, tänkte jag, och tryckte upp en kollektion med vykort och tavlor. Nästan allt blev slutsålt, och då slog det mig att många fann något speciellt i mina bilder.

Nästa steg på vägen framåt blev då jag skickade in en bild till en internationell fototävling, som tidningen Metro ordnade. Bland tusentals bidrag blev ”Jordnära kärlek” med två kor utvald som ett av trettio bidrag i kategorin ”emotions” (känslor), och bilden fanns med på utställningar på tågstationer världen runt. Då insåg jag att det var något med djur och mitt sätt att fånga dem genom kameralinsen som tilltalade betraktaren – en förmåga som jag skulle kunna förbättra och spinna vidare på.

Mitt fotograferande har sedan utvecklats allt efter vad kunderna efterfrågat. Kan du fota mina barn, undrade någon. Och mina djur? Kan du fota vårt bröllop? Och dopet av vårt barn? Kan du fixa bilder till vår annonskampanj? Och till vårt reportage? Med mina bilder – som oftast har ett lantligt signum – vill jag förmedla närvaro och beröra.

Jag vill att betraktaren ska ha en känsla av att vara där – i situationen och känslan. Det bästa jag vet vid mina fotoutställningar är när en besökare kommer in och lyser upp i ett stort leende vid betraktandet av en bild eller visar sig djupt berörd av någon annan bild.

Foton måste kännas äkta. Jag vill få barnen att skratta på riktigt med glitter i ögonen – inte bara le på föräldrarnas uppmaning. Fotograferandet måste få ta den tid som behövs utan stress, både för människor och djur. Situationen ska kännas trygg och bekväm för alla. Då kommer det naturliga fram – och ovärderliga ögonblick kan fångas i ett foto för framtiden.

Therese Eriksson

Om Farmphoto

Jag heter Therese Eriksson och driver fotoföretaget Farmphoto. Mitt stora intresse för djur, natur och lantbruk har lett mig till dagens verksamhet. Jag är specialiserad djur- och barnfotograf. Jag älskar att få fånga fina ögonblick med djur eller barn, och gärna också barn och djur tillsammans. Det är bland de vackraste motiv jag vet. Med mina bilder -ofta med ett lantligt signum -vill jag förmedla närvaro och beröra.

Pris, upplägg

Genom Farmphoto kan du föreviga viktiga stunder och företeelser som berör dig, både i vardag och fest. Jag fotograferar barn och djur, tar porträtt, förevigar speciella tillfällen såsom bröllop, nyfödda bebisar och dop. Jag säljer också bilder och fotouppdrag till företag samt tar bilder till reportage. Fotografering sker i naturliga miljöer.

Boka

Boka Farmphoto – Therese Eriksson – en fotograf med känsla för det naturliga som fångar ögonblicken i professionella bilder. Jag utgår från Svebråta Furulund på landet mellan Hjo och Skövde, strax söder om Tibro. Huvuddelen av fotouppdragen görs i Skaraborg, men jag fotograferar också gärna på andra platser. Vill du boka fotografering, köpa bilder eller har du frågor om uppdrag – tveka inte att höra av dig!

Gratis frakt i webbbutiken

Besök butiken